Як використовувати масло ши (масло каріте)?

Масло ши, або масло каріте відомо як сильний антиоксидант, воно стимулює вироблення колагену, знімає роздратування, зволожує і регенерує шкіру. Має протизапальну дію.

Масло ши (або масло каріте) – це рослинна олія, що добувається з насіння дерева ши, яке росте в Центральній Африці. Масло ши тверде, його консистенція при кімнатній температурі подібна консистенції топленого масла. Колір масла каріте може бути білим або кремовим, воно має приємний ніжний горіховий запах. Крім того, добре поєднується з ефірними маслами, що дозволяє надати бажаний аромат продукту.

Масло ши використовують в харчовій промисловості, а також для виготовлення мазей і косметичних засобів. Воно може замінити і зволожуючий крем, і пом’якшувальний засіб, і живильну маску. Але найбільшу популярність придбало використання масла ши для волосся.

Масло ши (масло каріте) є багатим джерелом вітамінів і натуральних жирів для шкіри і волосся, тому його використовують в якості основи для багатьох косметичних продуктів, або в якості одного з інгредієнтів.

Основні компоненти олії – олеїнова, стеаринова і лінолева кислоти. Воно має виражену протизапальну властивість, прискорює регенерацію шкіри. Африканське населення використовує масло ши в мазі для лікування шкірних захворювань. Вважається, що воно допомагає загоєнню дрібних ран і тріщин на шкірі.

Основними покупцями насіння ши і готового масла є продовольчі компанії виробники шоколаду, що використовують масло ши як природний замінник масла какао.

Види масла каріте

Масло ши, або каріте, існує два види – рафінована і нерафінована. Нерафінована олія не піддавалося термічним обробкам і додатковим очищенням, а, значить, зберегло всі корисні речовини і мікроелементи, які дала природа.

Рафінована олія повністю позбавлене запаху, що просто необхідно в харчовій і медичній промисловості. Воно довше зберігається.

Чим корисно масло ши (каріте)?

Масло ши або масло каріте косметологи називають транспортним, завдяки його здатності глибоко проникати в шкіру і доставляти в її шари різні корисні компоненти косметичних засобів. Дані компоненти легко з’єднуються з маслом, а, потрапляючи в шкіру, так само легко і швидко вивільняються з нього.

Для краси масло ши – справжня знахідка. Його одного буде цілком достатньо, щоб впоратися з цілим рядом проблем. Воно широко застосовується в догляді за губами, шкірою обличчя, волоссям, входить до складу сонцезахистом косметики і косметики для засмаги.

Завдяки регенерує властивостями неомильних жирів, масло стимулює синтез колагену, і рекомендується для догляду за зрілою і в’янучої шкірою. Захисні властивості масла обумовлені трігліцерідамі: бар’єрні функції шкіри при його застосуванні посилюються.

Ось тільки деякі корисні властивості олії каріте:

  • нерафіновану олію ши є ефективним засобом для лікування сонячних опіків, шкірних висипань, рубців, розтяжок, обморожень, опіків і навіть м’язових спазмів.
  • містить рослинні антиоксиданти, такі як вітаміни A, E і катехіни. Вони захищають клітини від негативного впливу вільних радикалів і навколишнього середовища, а також запобігають її передчасне старіння і стимулюють вироблення колагену.
  • входить до складу протизапальних мазей, що використовуються для лікування шрамів, екземи, пігментних плям, псоріазу, акне, фурункульозу. Завдяки високому вмісту вітаміну А сприяє загоєнню і дезінфекції, а також заспокоює шкіру після укусів комах.
  • масло ши швидко вбирається, не забиває пори і ідеально підходить для догляду за будь-яким типом шкіри.
  • не містить хімічних речовин, а, значить, чудово підходить для догляду за немовлятами. Підійде для боротьби з екземою або попрілостями на чутливій шкірі малюків.
  • діє як бальзам для губ, захищаючи тонку і ніжну шкіру від холодної і сухої погоди, залучив тріщини і ранки.
  • сприяє підвищенню еластичності шкіри. Використовується жінками зрілих років для зменшення виразності зморшок і додання обличчю тонусу.

Як вибрати якісне масло каріте?

Чисте масло ши має бути ніжного кремово-бежевого кольору, густе і щільне, з характерним тонким запахом горіхів. Якісний продукт при кімнатній температурі нагадує звичайне вершкове масло, проте тут же плавиться від дотику руки.

Масло ши легко знайти в магазинах, що спеціалізуються на органічної косметики, а також купити онлайн в інтернеті. Це, до речі, дуже зручно – обраний товар привезуть вам прямо додому або доставлять в поштове відділення. Залишається тільки піти і забрати його!

Масло довго зберігається, але бажано купувати його в невеликій кількості, таким чином, не доведеться турбуватися про те, що засіб зіпсуватися чи згіркне. Використовуйте цей цінний дар жарких африканських земель регулярно і спостерігайте, як день за днем ​​перетворюються ваше волосся, набуваючи м’якість, силу і природний блиск!

Сподобалась стаття, поділися з друзями:

Залишити свій коментарій